Losplukken

Voor het eerst heb ik via internet wat vaste planten besteld:

5x Artemisia schmidtiana ‘Nana’
3x Buddleja White Chip
7x Viola labradorica

Ik word gebeld dat de Viooltjes er niet zo mooi uitzien i.v.m. de droogte. Als ik ze toch afneem, krijg ik korting en garantie. En 1 Artemisia is erg pierig, die krijg ik gecrediteerd. Prima, Jeffrey haalt uit zijn werk de planten op en ik ga ze meteen na het eten poten.

De Viooltjes zijn erg goed doorworteld (zie rechter plant), ik snijd met mijn schep de onderkant eraf en pluk aan de zijkant zodat de wortels wat loskomen. Dat helpt bij het wortelen van de plant. Verder knip ik wat uitlopers en dode blaadjes weg. De Violen zet ik bij de Thalictricum. Omdat deze hoge plant in de winter helemaal weg is en dan staat er tenminste nog wat bodembedekking.

De Artemisia is wat rommelig, die knip ik helemaal kort. Je ziet bijna niet dat ik ze in de tuin heb gezet maar ook dat zal wel goed komen:

Voor nu is het een behoorlijke paarse toestand maar volgend jaar zal het er wat anders uitzien. De Lavendel bloeit in juni en juli, meestal knip ik in augustus de bloemen eraf. En dan pakt de Hebe het over met bloeien. De grijze Artemisia is een rustig element.

De Vlinderstruiken gaan in de voortuin. Ze zijn nog klein maar daar was de prijs ook naar. En dit is een snelle groeier, ik verwacht dat volgend jaar er al aardig wat vulling zal zijn in het nu nog kalige vlak.