Op hoop van zegen

Een perfecte dag om de vorige week gekochte bloembollen in de tuin te zetten. We hebben een paar prachtige zonnige dagen gehad. Maar de nachten waren erg koud, tegen het vriespunt aan. Daarom heb ik gewacht met het poten van de bollen. Ik probeer de allerbeste timing te hebben, want het is al een aantal keer mislukt met de bloembollen. Vorig jaar nog. Ik had een supercombinatie uitgedacht (“zwarte” en witte tulpen en Kievitseitjes) maar er kwam niets op. Waarschijnlijk te laat gepoot. Nu is het vandaag nog zonnig, aangenaam weer maar voor morgen wordt regen verwacht. Dus vannacht zal het niet zo koud zijn EN de bollen hebben meteen de nodige wateraanvoer. Nou, als het nu niet lukt, dan weet ik het ook niet meer. Ik heb wel even getwijfeld of ik het weer zou proberen. Maar het is ook wel eens goed gegaan en toen heb ik weken lang genoten van prachtige roze tulpen.

Ik heb de Sieruien tussen de tuingeraniums gezet en het gemengde bollenpakket Jaap voor de druif. De andere tulpen aan de overkant van het pad, een beetje naar achteren. En nog wat witte overgebleven Narcissen onder het bol-boompje. Je ziet er nu nog niets van, op de natte plekken (ze moesten meteen water hebben volgens de beschrijving) zwarte aarde na. Maar ik heb goede hoop dat ze onder deze prima-poot-omstandigheden wel gaan uitkomen in het voorjaar. We zullen zien…