Niks (te) doen

Jeff vroeg wanneer ik weer eens een stukje schreef in mijn tuinweblog. Ik begon meteen een tuinklus te verzinnen, waar ik dan wat over kon vertellen. Maar soms moet je een tuin een poosje met rust laten. Het even een beetje laten aanrommelen. Ik hoop binnenkort een grote tuinopschoonbeurt te houden, maar nu even niet. En daar heb ik vandaag van kunnen genieten, van dat even “niks te doen”. Want ik heb een uur in de zon gezeten, met winterjas en al. Heerlijk, die warmte. Maar ook die rust. Ik heb nog wat foto’s van een niet winterharde tuinplant gemaakt. Het blad lijkt op die van een Camelia en de bloem op die van een trompetbloem. Eigenlijk vind ik de bloem alleen mooi als die nog niet open is. Dan is het net een rode toorts. Ik krijg ‘m dus ook niet goed op de foto als de bloem open is. Wel als vlam. Raar maar waar.