Moeders mooiste

Een paar weken geleden heb ik de Lavendels in de voortuin flink geknipt. Ik heb hier zo lang mogelijk mee gewacht want de bloemetjes trokken veel insecten aan. Maar zeg nou zelf: dit ziet er toch niet echt meer uit:

De Artemisia in het midden is niet aangeslagen, het was en bleef een zielige bedoening met hier en daar een plukje grijs blad. Deze dus ook maar meteen verwijderd. Maar ja, wat moet daar dan komen? Lang over nagedacht, het is een lastig plekje met droge grond, veel zon en aardig wat wind omdat we op de hoek wonen. Ik denk dat ik de oplossing heb gevonden: Vetkruid. En dan niet zomaar de gewone soort maar een extra mooie: Sedum Matrona. Via Directplant besteld en Jeff heeft vandaag de 16 planten opgehaald. Uiteraard moesten ze dan ook meteen de tuin in. Ik ben erg blij met het resultaat:

Sedum is ook een flinke insectenlokker dus als de Lavendel ‘op’ is, pakt de Sedum het over. Wat bloeiperiode betreft, sluit dit goed op elkaar aan. De planten die je krijgt bij een bestelling via internet zijn nooit moeders mooiste. Als ik ze in de winkel koop, zoek ik altijd de beste uit maar online gaat dat niet. Dus ik moet het doen met wat voorhanden is. Flink wat lelijk blad verwijderd, ook goed voor de plant zodat deze beter aan kan slaan. Volgend jaar zal het pas echt duidelijk worden of dit de juiste plant voor deze plek is. Maar ik heb goede hoop.