Misty

Gisteren scheen de zon uitbundig, het was een ideale dag om in de tuin en rond het huis te werken. De voortuin was rommelig door afgewaaid blad en ook de stoep, het zijpad en de achtertuin lag bezaaid met blad. In een paar uurtjes tijd was de klus geklaard en de kliko vol, het oogt meteen weer netjes. Voor vandaag was er weer volop zon voorspeld. MAAR… het is weer eens wat anders dan je dacht. ’s Morgens heb ik deze tuinfoto’s gemaakt met het idee dat de vorst-randjes om de bladeren als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen in de middag.

       

Terwijl ik aan het fotograferen was kwamen gakkende ganzen in V-formatie overgevlogen, dat betekent volgens mij: ‘vorst op komst’.

Eigenlijk zag ik mijzelf al helemaal zitten, in de zon wel te verstaan. Met een dikke winterjas aan, maar toch. Het liep anders. Want de mist kwam opzetten en verdween niet meer. Vanmiddag had ik ook een fotoshoot-afspraak met mijn ouders voor de nieuwjaarskaart. Die hebben we gewoon door laten gaan en het resultaat is prachtig geworden. Heel apart, door de mistige achtergrond. Toch ook wel leuk eigenlijk als de dingen anders gaan dan verwacht!