Metamorfose, deel 1

Op 17 januari schreef ik het al: ik was niet tevreden over de voortuin. De beplanting vond ik te rommelig, maar ook baalde ik van katten die de planten gebruikten als kattenbak. Brrrr… Dus er moest iets veranderen, maar ik had nog geen nieuw beplantings-idee. Wat mij dan helpt is om alle planten weg te halen die ik niet meer wil gebruiken. Dat heb ik vorige week al gedaan, tot de kliko helemaal vol zat. Ik had twee grassen en een bodembedekkertje laten staan. Misschien dat ik daar nog iets mee kon doen. Dezelfde middag had ik een nieuw tuinontwerp klaar, ik “zag” meteen hoe ik het wilde hebben. Gisteren heb ik planten gekocht bij het tuincentrum en vanmorgen kon ik aan de slag. Op deze foto zie je de voortuin zoals die eruit zag om half 11 vanochtend:

Na het maken van de foto heb ik eerst de kattenstr… verwijderd, de bodembedekker en de grassen eruit gehaald (de grassen zijn uiteindelijk naar mijn ouders verhuisd en de bodembedekker naar de grijze kliko). Toen het boompje gesnoeid, de grond egaal gemaakt, blad verwijderd en wat Kardinaalsmutsen verpoot. Toen de nieuwe ‘mutsen’ erin en de buxussen. Uiteindelijk alles mooi geharkt, mierenlokdoosjes neergezet, katten-schrik gestrooid, buxus-hagen wat Pokon-water gegeven en nogmaals een foto gemaakt om half 7 vanavond:

Ik ben erg tevreden met het resultaat. Als vakbeplanting zit ik aan witte Geraniums te denken, met bloembollen in het voorjaar. Dat wordt Metamorfose deel 2. Maar daar ga ik nog even voor in de tuinbladen snuffelen. Over snuffelen gesproken, die katten-schrik stinkt zo erg dat een ieder die langs loopt, zijn neus op zal halen. Of juist zijn neus dichtknijpen. Maar ik hoop dat het werkt en de katten met een wijde boog om onze voortuin heen zullen lopen.