Libelle, ma belle

libelle

Jef en ik zijn net terug van een heerlijk lang weekend Texel. Wij zijn voor de derde keer naar hetzelfde vakantiehuisje geweest dat in een uniek natuurgebied ligt. Hier loopt een watertje doorheen met kwakende kikkers en enorm veel libelle’s. Maar deze waren zo druk aan het vliegjes vangen, dat we ze niet op de foto konden zetten. Er waren van die dubbeldek-libelles bij, maar er was er ook een die zo groot was als een klein vogeltje. Schitterend. Alleen dus geen foto’s ervan. Vandaag heb ik wat in de tuin gerommeld en geruimd. Dode bloemen weggeknipt uit de vaste Geranuims. Dat knapte heel erg op. En toen ik later nog wat onkruid tussen de Marjolijn ontdekte, zag ik ook deze libelle. Die had of zijn buik vol, of hield het even voor gezien want hij bleef heel lang stil zitten. En zo kon ik hem spotten. Prachtig he!