Laatste meidag

Heerlijk weer vandaag, boven de 20 graden met vooral in de middag aardig wat zon. De tuin raakt voller en voller. Een beetje bij-snoeien is gewenst en ook her en der wat plukjes onkruid opgeruimd maar dat stelt weinig voor. Vooral de Klimhortensia tegen de schuur heb ik flink gekort, die groeit anders het dak op. Met het snoeien van de Wingerd kwam ik een enorme tor tegen. Die viel zo naar beneden, ik dacht dat die ‘op sterven na’ dood was. Maar hij deed het nog wel, dus ik heb ‘m op een tafeltje gezet en gefotografeerd. Uiteindelijk vloog hij met pijn en moeite weer de Wingerd in en daar heb ik later deze foto gemaakt. Ik denk toch dat hij de dagen zat is, want er zit weinig leven meer in. Ik snap het ook wel, want het is een mei-kever. En morgen is het juni, dus tja…

De witte Alliums komen uit, erg leuke bloemetjes die prima matchen bij de witte Salvia die ook op het punt van bloeien staat. De rode Trommelstokken zitten ook nog in knop. Ik had de 100 bolletjes tussen de Lavendel en de Liriope gezet. Altijd even afwachten of dat ook de juiste plek is. En nu blijkt dat ik tussen de Lavendel ze leuk vind staan maar het wordt te druk tussen de Liriope. Dus die heb ik allemaal verwijderd, ze staan nu binnen op vaas. Ik hoop dat ze hier ook gaan uitkomen!

De Agastage is flink omhoog geschoten. Zonder bloem lijkt deze plant op een brandnetel… maar dat zal snel anders zijn want de knoppen zitten er al aan. Helaas hebben ook niet-gewenste beestjes zich erop genesteld, nl. luizen. Dus vanavond toch maar gespoten met een anti-luizenmiddel. Regelmatig heb ik met de hand her en der wat luizen verwijderd maar soms moet er wat sterkers ingezet worden. Ook andere planten waren wat aangetast. Ik knip dan wel het meeste aangetaste blad weg maar omdat ik toch de Agastage heb behandeld, nam ik die andere plekken meteen mee.