In de knoop

We hebben al dagen prachtig weer met records die verbroken worden wat temperatuur betreft. Maar de andere kant van dit lekkere weer is, dat er weinig regen valt. De hele bovenlaag van de aarde is hard, droog en dorstig. Vandaag ben ik begonnen met de voortuin: appelboompjes bijknippen, onkruid verwijderen tussen de planten maar ook het pad meegenomen. En dat is een hele klus. Er kwamen twee jochies kijken: Wat doet u? Waar is uw papa? Wat heeft u in uw hand? Wat zit er in die emmer? Enz… Heerlijk om daar tijd voor te nemen, zomaar even wat kletsen met die hummels.

Na deze klus was ik toch echt wel moe en ik voelde mijn handen van al dat ‘schrapwerk’ tussen de tegels. Even een pauze gehouden, andere dingen gedaan. En uiteindelijk toch weer verder gegaan, in de achtertuin. De tegels daar laat ik even voor wat ze zijn. Wellicht morgen. Maar wel het onkruid verwijderd. Het valt me op dat de Vrouwenmantel aangevreten blaadjes heeft: minirupsjes. En de Brunnera zit vol gaatjes: mini-kevertjes. De tulpen rechts en de Agastage hebben bladluis. En het blad van de Vlinderstuik ziet er aangevreten uit. Ik houd erg van tuinieren maar je bent ook steeds bezig met het bestrijden van dit soort ongein. Het is niet anders, volmaakt gaat het hier niet worden.

De tulpen links in de tuin staan er prachtig bij maar er zit 1 vreemde eend bij: een oranje tulp. Die heb ik er uiteraard uitgehaald en op vaas gezet. Ook leuk.

De Sneeuwklokjes zijn uitgebloeid en dan staan ze er pierig bij. Maar het blad moet helemaal afsterven zodat de bol gezond en sterk blijft. Als je het blad te snel verwijderd, gaat dat ten koste van het plantje. Dus ik heb een knoop in het blad gelegd. Zo kan het vanzelf afsterven maar kijk ik niet al te duidelijk tegen lelijk blad aan.

Aan het begin van de avond heb ik de tuin bemest, Jeff heeft de water-spoeier aan gezet en als laatste heb ik met anti-luizenmiddel gespoten. En stinken dat het nu doet ;-). Gezonde meur zullen we maar zeggen.