In de gaten

Een perfecte dag om de bloembollen te poten! Zon, prima temperatuur (rond 20 graden) en de grond is nog goed bewerkbaar. Bij het klaarleggen van de bollen viel mij het volgende op: de witte sierui heeft een rode bol en de bloembol van de rode trommelstok is wit.

Met behulp van de groene bollenplanter heb ik eerst de sierui gepoot bij de witte salie. Dat viel wel mee, het waren er 15. Maar toen de trommelstokken… 100 stuks. Eerst maar eens gaten geprikt. Uiteindelijk hield ik nog heel wat ’trommels’ over. Na wikken en wegen heb ik besloten die tussen de liriope te zetten. Die bloeit erg mooi aan het eind van de zomer maar verder is die wat saai. Nu niet meer met al dat tromgeroffel.

De sneeuwklokjes heb ik in 1 zichtlijn gezet, net voor het randje vrouwenmantel. Hier twijfel ik nog over maar ik wil dat ze goed zichtbaar zijn in de winter. Als ze echt gaan bloeien kan ik pas zeggen of ze goed staan. De tulpen waren als laatste aan de beurt. Met een smal schepje ongeveer 70 gaten gegraven. Tulpen erin en alles weer dichtgooien. Ten slotte alles water gegeven. Best raar, zoveel werk aan gehad en voorlopig zie je er nog helemaal niets van. Maar voor je het in de gaten hebt, piepen de eerste lente-voorbodes weer uit de grond. Iets om naar uit te kijken.