Hou de rust

DSC_2132

Het heeft erg veel geregend de afgelopen periode. Enorme hoosbuien en bijzonder fris voor de tijd van het jaar: rond de 16 graden. Het lijkt wel herfst af en toe. Maar als de zon doorkomt is het meteen warm. De druif over de pergola ging alle kanten op. Die heb ik vandaag onder handen genomen en flink gekortwiekt. En opgebonden, want door de zwaarte van de druiven hingen de takken bij de schuur behoorlijk naar beneden. Ook de Zonnehoed boog door vanwege de zwaarte van de bloemen. Ik heb de planten uitgedund en verder een aantal takken van de pluimhortensia weggeknipt. Het resultaat is goed te zien:

DSC_2136

Er is me vandaag ook nog iets heel bijzonders opgevallen, namelijk dat de appelboom bloesem heeft. Deze boom heb ik te heftig gesnoeid vorig jaar en hij heeft dit hele seizoen nodig gehad DSC_2140om weer een beetje boom te worden. Deze bloesem laat zien, dat de Malus nog een beetje van slag is. Niet meer zo enorm snoeien dus…

De kliko zit voor de helft vol. Eigenlijk heeft zowel de voortuin als de achtertuin een grondige schoonmaakbeurt nodig. Maar over ruim 2 weken hebben wij weer een verjaardag. En als ik nu de tuin opschoon, is het tegen die tijd alweer nodig. Dus ik stel de grote schoonmaak nog even uit en houd nu de rust. Lekker met een boek in de zon genieten van het goede.