Hobby

Jeffrey en ik hebben een nieuwe hobby: vogelen. We gaan er vaak met de verrekijker op uit om vogels te ‘spotten’. We hebben de smaak aardig te pakken en voor mijn verjaardag wilde ik graag iets om wat meer vogels naar te tuin te lokken. Bij de Kringloopwinkel stond een kaarsenstandaard in de etalage en ik zag daar meteen een perfecte vogelvoeder-plek in.

Ik aan de slag met mos en vetbolletjes, het was een waar kunstwerkje geworden. Zeer decoratief. Maar voor de vogels zag het er blijkbaar niet aantrekkelijk uit, want ze kwamen er niet op af. Dus de hele boel weer ontmanteld en een andere oplossing bedacht. De standaard heeft 5 ‘armen’, dus ik heb 5 aardewerken schoteltjes gekocht. Met hulp daar gaatjes in geboord zodat ik ze over de pinnen (waar je normaal gesproken een kaars op vast pint) kon plaatsen. Daar dan vogelzaad op gestrooid en wat vetbolletjes los daaronder gehangen.

En… het werkt super goed. We hebben nog nooit zoveel vogel-verkeer in de tuin gehad. En wij kunnen nu ook bij slecht weer vogelen. In eigen tuin wel te verstaan.

Turkse tortel