Hier en daar

Gisterenavond heb ik de Lavendel gesnoeid. De nacht ervoor heeft het enorm hard geregend waardoor alles erg ging hangen. Omdat de paarse bloemaren toch bijna uitgebloeid waren, werkte deze snoeibeurt als een dubbele opknapper. Door dit in de avond te doen, had ik minder last van alle insecten die overdag op de Lavendelnectar afkwamen. De Eendagsbloem had ook zijn mooiste tijd gehad en de nog toonbare bloemstengels zette ik in een emmer, de rest ging in de kliko. Verder de bruine bladeren weggehaald en zo zag deze plant er weer toonbaar uit. Ook wel saai, maar dat wordt snel opgelost door de Pluimhortensia die op punt van bloeien staat. Zo wisselen de planten en struiken elkaar af en is er altijd wat moois te zien.

Vandaag heb ik de Wingerd flink bijgeknipt, wat onkruid verwijderd. Een beetje hier en ook wat daar gesnoeid zodat de achtertuin er weer goed uitziet. Het is ten slotte vakantie, daar hoort voor mij ook een nette tuin bij:

DSC_9530