Hengelen

De twee witte Zonnehoeden die ik afgelopen voorjaar in de tuin heb gezet, blijken een laagblijvende soort te zijn. Dat was niet de bedoeling dus twee nieuwe planten gekocht. De lage gaan weer in de potten, daar had ik ze vorig jaar ook in zitten. En de hoge kunnen in de ontstane gaten gepoot worden. Ze staan al in bloei, dus het resultaat is meteen leuk:

DSC_5069          DSC_5072        DSC_5074

Het is heerlijk weer, iets boven de 20 graden met afwisselend wolken en zon: perfect! Na de Zonnehoed-actie ben ik verder gaan rommelen. Een beetje blad weg harken, een snoeischaar hier en daar, de druif in toom houden. Op de ladder kon ik net niet overal bij. Sommige druivenstengels gingen helemaal de Vlinderstruik in. Daarom heb ik een soort hengel gemaakt van een druiventak. Het onderste blad van de bladstengel verwijderd waardoor er een soort haak ontstond. Door met het uiteinde de verre druiventakken aan te haken, kon ik ze naar me toetrekken en afknippen. Dit werkte prima.

DSC_5070

Op het laatst wat geveegd en voor vandaag is het klaar. Ik zie nog wel andere klussen maar die bewaar ik voor een volgende keer. Wie wat bewaard, die heeft wat (hoewel, degene die mij goed kennen weet dat ik niet zo ‘bewaarderig’ ben :-)). Alleen heel soms.