Hatseflats

Omdat de buitenboel geschilderd wordt, staat de loungeset aan de kant en daarmee is te zien dat ik ooit eens tegels bij de regenpijp vandaan heb gehaald omdat ik ergens anders tegels nodig had. Normaal zie je dit hoekje helemaal niet, dus maakt het niet zo uit. Alleen blijft de loungebank er wel eens haken, als ik ‘m wil verplaatsen. Maar de buurman zag het dus en heeft een aantal van zijn voorraad stenen bij ons gelegd. En na het avondeten dacht ik: ik knal ze er gewoon even in. En zo ging het ook. Niet eens een tegelhamer gebruikt maar de ene steen aanstampen met de andere steen. Tuurlijk, niet perfect maar voor dit hoekje prima. Soms ben ik ook heel makkelijk. Soms dan.

DSC_4956                            DSC_4958

En toen ik eenmaal de smaak te pakken had, ben ik verder gegaan met onkruid tussen de tegels vandaan halen. Niet de leukste klus, maar met goede muziek op en prima buitenweer geniet ik er toch van. Vervolgens, omdat ik toch bezig was, heb ik de witte Papaverplant verpoot die erg rommelig bloeit. Op het plekje waar die stond, valt dat te veel op. Nu staat die schuin achter de Pluimhortensia, een prima plek. Volgend jaar moet ik op tijd zo’n plantensteun erbij zetten, dan zal het beter gaan.

De Geranium is zo goed als uitgebloeid, ik knip de bloemzaden er altijd uit. Een aardig klusje en ik moest me in allerlei bochten wringen om overal bij te kunnen. Maar al knippend komt er een lekkere geur vanaf, dat is dan weer een voordeel. De Lavendel gaat bijna bloeien, zo wisselen de planten elkaar af. Goede timing.

DSC_4960