Handen uit de mouwen

Gisteren het plan uitgewerkt, vandaag de spa de grond in. Ik begin met de Heuchera, die gaat er als eerste uit. Dan de Hosta, de Anemonen en de Bergenia’s. Deze laatste zet ik wat compacter onder de Vlinderstruik. Dan blijft er een kaal stukje zwarte aarde over en daar ga ik de lijnen op uitzetten met de spa. Eerst meten, stokjes plaatsen op de hoeken en dan een randje spa-diep uitsteken. Het plan krijgt steeds meer vorm en ik ben er blij mee.

De grootste 4 pollen van de witte Herfstanemoon poot ik in het vierkante stuk vooraan. Dan hebben we nog de Heuchera, die wil ik niet kwijt. Na wat zoeken kom ik op een totaal nieuw idee: de Geraniums onder de boom aan de schaduwkant gaan eruit en hier komt dan de Heuchera. Niet teveel nadenken over het vele werk, gewoon maar doorgaan. Uiteindelijk staat het donkerrode blad super leuk achter de Lirope, het is echt een verbetering.

Twee kliko’s van de buurman heb ik vol geschept met zwart zand (eerst even gevraagd: was natuurlijk helemaal prima. Ik hoef dat niet te vragen, mag ik gewoon doen :-)). Die aarde wordt zaterdag afgevoerd en op deze manier kunnen er geen katten in komen en als het gaat regenen, wordt het geen modderbende. Een win-win-situatie dus.

Niet alle aarde voeren we af, ik wil ook wat gebruiken om de rest van de tuin aan te vullen. Door de jaren heen verdwijnt er wel wat grond, met het onkruid-verwijderen mee. Dit is een prima gelegenheid om aan te vullen, met eigen grond nog wel. Dat scheelt ook weer voor de hulptroepen die zaterdagochtend aan de slag gaan. Wordt vervolgd…