Grote veranderdag

De Malus achter staat al een poosje op mijn ‘zwarte lijst’. Jaren geleden heb ik ‘m te rigoureus gesnoeid waardoor die vreemde lange loten produceert, het model is er uit en elk jaar zit de boom enorm onder de luis. Maar omdat het toch om een boom gaat, duurde het even voordat ik ‘m daadwerkelijk eruit wilde hebben. Maar vandaag is het zover. Ik heb een aanhangwagen gereserveerd bij de ACV, want de boom afvoeren met de auto is niet zo handig. En de Vlinderstruik moet gekortwiekt worden, daar komt ook veel van af.

Om 10 uur vanmorgen zijn Jeffrey en ik begonnen. Jeff met de boom en ik met de Vlinderstruik. Hier heb ik vooral de zaag voor gebruikt, zo dik waren de takken. Op een gegeven moment probeerde ik Jeff te helpen en gooiden we allebei ons gewicht in de strijd, we trokken allebei aan de boom maar die wist niet van wijken. Toen moesten de spierballen van Vincent eraan te pas komen, ons gewicht zette geen zoden aan de dijk. Brute kracht was er nodig en het nodige knipwerk van de wortels. De spa (een goede!) brak af, taaie rakker, die boom. Uiteindelijk is het gelukt. En als ik eenmaal aan het veranderen ben…

De rode Heuchera hadden we al verwijderd, die stond rondom de boom. Het zwarte gras hebben we ook opgegraven. De Ginko staat nu op de plek van de Malus en eronder staat het Zwarte Gras. De Heugera staat rond de Pluimhortensia (de laatste miezerige polletjes Vinca zijn weg en ook de Marjolein komt niet meer terug in de tuin omdat er veel onkruid tussen groeide). Op de oude plek van de Ginko komen straks witte Dahlia’s, donderdag bij de Aldi gekocht. De graspol vooraan is iets naar rechts verplaats, de andere graspol heeft Jeff gedeeld. Het ene deel staat weer op de oude plek, het andere deel staat tussen het Zwarte Gras en de Heugera. Verder her en der nog wat geruimd, opgeschoond, geveegd, verpote planten/boom water gegeven en om 15.00 uur zat de klus erop.