Grote schoonmaak

Het wordt al dagen gezegd… het mooie weer komt eraan. Afgelopen week heb ik voorbereidend werk verricht: wat veranderingen in de schuur aangebracht zodat de lounge-kussen hier opgeborgen kunnen worden, mest-korrels gehaald voor als het gaat regenen, potgrond gekocht en in de zinken teil gedaan. Knalroze ‘ma-de-liefste’-plantjes en zinken bakken aangeschaft.

Die voorbereidingen waren nodig voor de tuinklusdag van vandaag. Ik begon vroeg, had nog een extra jas nodig tegen de kou (rond vriespunt). Eerst nog even wat schoongemaakt en opgeruimd in de schuur, toen de tuinkussens van zolder gehaald en in de schuur gelegd. De roze plantjes in de zinken potten gepoot. Die gaan ’s nachts nog wel naar binnen, want het is nog te koud om ze buiten te laten. De kruiden voor in de teil heb ik nog maar niet gekocht, dat komt volgende week of nog wat later wel.

En toen het grote werk: de lounge-set en het houten bankje schoongespoten met een hogedrukspuit. En als laatste de grijze tegels (die inmiddels zwart-groen waren gekleurd) weer naar hun oorspronkelijke staat gebracht. Jeffrey heeft grotendeels de lounge-set gedaan, ik de tuintegels. Het rook gewoon naar de zee, zo’n algenlucht kwam ervan af. En de klodders vlogen af en toe om mijn oren. Na het avondeten moest ik nog even door, maar rond zeven uur was de klus geklaard. Omdat het al weken niet heeft geregend heb ik de hogedrukspuit ook nog even over de tuin laten gaan. Niet rechtstreeks op de plantjes natuurlijk, maar de spuit wat hoger gehouden zodat er een hele waternevel naar beneden kwam. De tuin is er behoorlijk van opgeknapt en als de zon gaat schijnen, zijn we er zo klaar voor. Kussens klaarleggen en loungen maar.