Groen-ontwikkeling

Vanaf nu ga ik proberen om elke eerste dag van de nieuwe maand een foto van de tuin te plaatsen. Had ik beter vorige maand mee kunnen beginnen, juist die beginmaanden van het voorjaar zijn de veranderingen goed te zien. Maar goed, beter later dan helemaal niet. Dus vandaag de aftrap van hopelijk een seizoen vol groen- en groeiontwikkelingen in de tuin.

Gisteren hebben we de boel behoorlijk aangepakt: Jeff vooral de tegels schoongemaakt en ik onkruid verwijderd. En de bloemen uit de klimhortensia’s geknipt. Onze nog thuiswonende jongste heeft flink last van hooikoorts. Als die bloemen uitlopen, is het hek van de dam want er stuift van alles door de lucht dan. Dus preventief de knoppen verwijderd. Best jammer maar niet meer buiten kunnen zitten vanwege rondvliegende pollen is ook zo wat.

Genoeg andere mooie dingen om te zien, de paarse Ajuga geeft kleur aan de voorjaarstuin en de varen ontvouwt zich prachtig. Ik denk dat volgende maand de hangstoel niet meer te zien zal zijn door de vlinderstruik en de varen.

Verder zijn de eerste bloemetjes van de vaste Viooltjes zichtbaar en de bloemen van de Amerikaanse Sering raken ook in bloei. Die ruiken zo heerlijk, nog even en dan loop je door een wolk natuurlijke parfum in de tuin.