Grabbeldoos

Vanmiddag werden de Lavendels bezorgd. Eerst dacht ik nog dat er misschien een speciale afdeling van PostNL zou zijn die dit soort ‘waren’ zouden leveren. Ik kon me er niet zo goed iets bij voorstellen, planten via de post. Nou, dat ging zo. De gewone PostNL-chauffeur stopt voor ons huis in een gewone PostNL bus en hij haalt gewoon met een zwiep de dozen uit zijn bus en loopt gewoon (doos helemaal scheef) naar onze voordeur. Hij hoeft niet gewoon aan te bellen want ik doe ongewoon snel de deur open. En daar staat het pakket. Zitten hier 34 Lavendel is?

Eerst maar eens openmaken. En wat zag ik… stro. En nog meer stro. Na een beetje graven, kwamen er groene plukjes tevoorschijn:

Het was echt lachwekkend maar ik was ook een beetje verbijsterd. Ik heb alle 34 stuks uit de 2 dozen gehaald, het stro verwijderd en ze op de tegels gezet. De hoogte van de pot is 9,5 cm. Potmaat stond op hun website aangegeven. Maar dan verwacht je geen plantjes tussen de 3 en de 7 cm.

Oke, even slikken en toch maar door. De zak grond roetste ik open met een schaar en zag toen dat het bemeste tuinaarde was. O,o, dat is niet de juiste grond om planten in te poten. Het mest-gehalte is te scherp. Maar omdat ik toch al een beetje een deceptiegevoel had, ben ik gewoon doorgegaan. De grond was erg arm, dus ik heb een rand tuinaarde over de oude aarde gestrooid, deze goed vermengd waardoor de arme grond wellicht een boost kreeg en de bemeste tuinaarde afgezwakt werd. Dat was het idee. Of de praktijk hierin meegaat is de vraag en daar komen we vanzelf achter.

Als laatste heb ik de sproeier de boel flink nat laten spuiten, op hoop van zegen. Normaal gesproken ben ik altijd erg voldaan na een gedane tuinklus. Nu voelt het dubbel omdat ik me toch wel bekocht voel door de iniminiplantjes en ik heb een gok genomen met de bemeste tuinaarde. Het zal ook nog wel even duren, ALS de plantjes aan gaan slaan, voor er een redelijke Lavendelhaag staat.

Maar: kleintjes worden groot. Kost wat moeite (soms veel) en toch mag ik uitzien naar een prachtige, insecten-trekkende, heerlijk geurende Lavendelvoortuin.