Gone

Gisterenmorgen was ik al vroeg in de tuin te vinden. De bruine kliko’s zouden geleegd worden en aan de weg stonden er een heel aantal halfvolle kliko’s. Die kon ik goed gebruiken. Eerst de druif gekortwiekt. Ondertussen kwamen de badkamerverbouwers aan. Zij gingen boven aan de slag, ik ging buiten verder.

Een groep Geraniums stond te dicht bij de Vrouwenmantel. De vorm van de bladeren lijkt te sterk op elkaar. Daardoor lijkt het een hele grote hoeveelheid van hetzelfde en dat vond ik niet zo mooi. Een Siergras die het niet deed, heb ik eruit gehaald en daar kwam een pol Geranuim voor in de plaats. Ook nog op een andere plek aangevuld en wat over was in een grote krat gedaan en naar pa en ma Andes gelopen. Misschien kunnen zij het nog gebruiken.

Verder onkruid gewied en nog wat kleine aanpassingen. De groep Anemonen wilde ik wat uitbreiden. Dat kon met zaailingen, die her en der stonden. Dat scheelt weer wat aanschaf. Als laatste grote verandering hebben Vincent en ik de knikkerput verwijderd. Matthijs heeft het gele zand eruit geschept, Jeff potgrond gekocht en ik heb op die plek een Skimmia gepoot. Staat erg leuk, zo’n plant tussen de tegels. Vanmorgen deed ik een tuinronde om te kijken waar ik nog wat moet beplanten. Er zijn nu 5 open stukken. MAAR… waar zijn de stekjes Anemone gebleven? Gone. Ik ben helemaal verbaast. Loop de tuin nog een keer door om te kijken of er een tuindief is geweest, die nog meer heeft weggehaald.

Nee, gelukkig niet. Alleen de Anemonestekjes zijn weg. Dan begint het mij een beetje te dagen. Ik kijk in de kliko en jawel. Daar liggen de verpieterde Anemonen. Ik denk dat Vincent ze voor onkruid heeft aangezien. Waarschijnlijk dacht hij dat ik zo veel had gedaan, dat ik dit “onkruid” over het hoofd heb gezien. Het zij zo. Ik koop wel wat bij. Vincent vindt het heerlijk om te tuinieren en zei gisteren al dat hij ook zo graag een stukje tuin wilde. Hij mag de grote teil hebben van oma Tine. Daar kan hij aardig wat plantjes in kwijt. En helpen met koken is ook zijn hobby, dus er zullen best wat groenten in zijn tuintje komen. Leuk toch!