Muurvast

Vanavond een dubbele verjaardagsviering dus ‘rundum zum hause’ moet het netjes zijn. Eerst maar eens begonnen met wat veegwerk en de klimhortensia’s flink snoeien. Maar dan kom ik buitenom en constateer dat deze klimmer de planken van de schutting wegdrukt. En als ik er nu niets aan doe, wordt dat alleen maar erger. Dus de schaar erin. Nou ja, uiteindelijk met zaag, beitel, hamer en dat soort gereedschap de dikke vertakkingen tussen de planken eruit gesloopt. Een intensieve klus en Jeff heeft meegeholpen.

De kleine takjes gingen nog wel, maar de hoofdloot was zo dik dat daar geen beweging in te krijgen was. En hij zat ook helemaal vastgepind op de schuur en schutting met van die plakworteltjes. Muurvast, zogezegd. Maar we zijn ‘m de baas geworden.

Toen nog de voortuin, voor een nette entree voor de visite. Het gebeurt mij heel vaak dat ik met een klein klusje begin en uiteindelijk uren later een heel aantal kliko’s heb gevuld. In dit geval: 3. Van ons, de buren en de buurburen. De temperatuur was trouwens prima voor deze klus, niet te warm en niet te koud. Het resultaat was een opgeruimde wintertuin en een strakke schutting.