Gepeperde passie

Zaterdagavond onze verjaardagen gevierd, gisteren bloembollen gekocht van gekregen plantenbonnen en vandaag de bollen gepoot. Met een een handig setje van mijn moeder waarbij ik eerst met de groene ‘prikker’ gaatjes maak in de grond. De kleine bloembollen passen er dan zo in, maar de tulpenbollen hebben meer ruimte nodig, dus maak ik het gat groter met het schepje.

Het witte bollenpakket Jan is voor de voortuin en de roze/zwarte tulpen-combi met de zachtroze tulpen ‘Angelique’ zijn voor de achtertuin. Het combipakket heeft de naam Passion gekregen, geen idee waarom. De zwarte tulp hierin heet Queen of Night en de roze Don Quichotte. Wellicht vormen ze samen een gepassioneerd stel, of vond de naamgever de kleurencombinatie passievol. Of zoiets. We zullen zien wat het resultaat is in het voorjaar. Er kwamen heel wat pieren omhoog, dikke en dunne, terwijl ik de een na de andere tulpenbol begroef.

Uiteindelijk alles netjes aangeharkt en als laatste voor en achter met de pepermolen gedraaid en ook nog met cayennepeper gestrooid. Tegen kattenmeuk. We hebben af en toe toch weer hoge-nood-bezoek van dit gedierte. Peper schijnt te helpen om ze uit de tuin te houden. Ik neem maar even aan dat die peper geen kwaad kan voor de tuinplanten, ik strooi er redelijk rijk mee in het rond. Hopelijk werkt het afdoende.