Geluk(t)

De Lavendelstruiken in voor- en achtertuin zijn zo verhout, dat er nieuwe in moeten. Maar dan hebben we het wel over 17 nieuwe Lavendelplanten en dat is dus een kostbare aangelegenheid. Toch wilde ik vandaag echt actie ondernemen want de voortuin ziet er rommelig uit met die hangende lavendelbloemen. En laat er nou net een mooie aanbieding zijn bij het tuincentrum: 3 stuks voor EUR 7. Kijk, daar kunnen we wat mee. Ik heb bijna de hele voorraad in de kar gezet en had wel wat bekijks met zo’n hoeveelheid. Alles op de fiets meekrijgen zou een te grote uitdaging zijn, dus ondertussen Jeff maar even gebeld of hij mijn aanwinst met de auto op wilde halen; dat was geen probleem. En terwijl ik met mijn buit naar de kassa ging, genoot ik van de sterke Lavendelgeur om mij heen. Van dat soort momentjes wordt ik echt gelukkig: een kar vol mooie planten die heerlijk ruiken en dat alles voor een prima prijs.

Thuisgekomen eerst gegeten en daarna de oude Lavendelplanten eruit gehaald (die ik op 31 mei 2014 erin heb gezet). Dit ging vrij makkelijk, ze wortelen niet diep. Daarna de boel aangeharkt en de nieuwe erin gezet. Wel even wennen want het zijn kleintjes vergeleken met wat erin stond. Maar ook kleintjes worden groot. Om te voorkomen dat de katten gebruik gaan maken van de vrijgekomen ruimte, staan de kattenverjagers nu in de voortuin.

De Lavendel in de achtertuin heb ik ook verwijderd en een rijtje van 5 nieuwe erin gezet. Verder nog de bloemen uit de Vrouwenmantel geknipt, wat geharkt, onkruid verwijderd, het kruidentuintje bijgewerkt. De Munt heb ik verwijderd omdat die te wild groeit, op die plek staat een Lavendelplant die over was. Komende week even kijken naar wat extra kruiden. Verder ook nog onkruid tussen de tegels verwijderd en Jeffrey heeft geholpen met vegen. Het lijkt erop dat komende week de temperaturen gaan oplopen. En dan is het wel zo prettig dat de tuin er weer fris en verzorgd bij staat.