Gelukkig nieuw jaar!

Het is al dagen grijs buiten en het miezert. Om miezerig van te worden. Eerst maar even alle vuurwerktroep buitenom opgeruimd. Meteen nog wat dood blad weggehaald uit de voortuin en langs het pad. Toen in de achtertuin aan de slag gegaan. In eerste instantie wilde ik alleen wat blad harken. Maar toen zag ik de Ribes die gesnoeid moest worden en de Klimhortensia tegen de schuur verwilderde ook enigszins en… Het werd een grote schoonmaak.

Omdat de takken kaal zijn, kun je de structuur goed zien en dat is handig bij het snoeien. Voor sommige takken had ik de grote-takken-snoeischaar nodig, zo dik waren ze. Uiteindelijk had ik een kliko vol met tuinafval, vuile nette laarzen (ik was van plan om licht tuinwerk te doen) en een gelukkig, voldaan gevoel aan het begin van dit nieuwe jaar!