Feestelijke tuin

Vandaag heb ik ter voorbereiding op het driedubbele feest van zondag (Vincent jarig, onze trouwdag en moederdag) de voor- en achtertuin en ook het zijpad flink onder handen genomen. De voortuin was als eerste aan de beurt. Een heel aantal witte tulpen stonden er wat verpietert bij, die gingen eruit. Maar wat overbleef was nou niet bepaald fraai te noemen, dus alle tulpen zijn met bol en al verwijderd. Nu is het dus een beetje saai, maar als straks de tuingeraniums gaan bloeien met witte bloemetjes, dan klopt het weer helemaal. Daarna was het pad aan de beurt: onkruid weggehaald langs het randje en alles aangeveegd. Toch nog een heel klusje want het gaat om flink wat meters.

In de achtertuin heb ik geknakte of uitgebloeide tulpen verwijderd, onkruid weggehaald, de buxus-vierkant gesnoeid en de boel geveegd. De bruidssluier loopt erg uit, best mooi maar ook rommelig. Daar heb ik nu een truc op gevonden. Allereerst vlecht ik de lange uitlopers door bestaande, stevige stengels. En bovenaan de schutting heb ik een touw gespannen, dat de uitlopers in toom houdt. Het weer is trouwens perfect voor zo’n grote schoonmaak: rond de 18 graden met een lekker zonnetje, afgewisseld met wolkenvelden.

De sierui doet zijn naam eer aan, wat een sierlijk bolgewas is dit toch. Ook nog even de tijd genomen om deze mooi op de plaat te zetten: