Oranje boven

Afgelopen zaterdag heb ik de voortuin nog even netjes gemaakt, want vandaag is het Koninginnedag. En dan is het wel zo gezellig als de voortuin aan kant is. De achtertuin heb ik voor vandaag “bewaard”, want ja, voor mij is het een feestje om in de tuin te werken. En veel beter dan me te begeven in de mensenmassa. Dus toen man en zoon zich in het feestgedruis gingen wagen, ben ik de tuin gaan opschonen. Onkruid verwijderd en alles weer netjes aangeharkt en geveegd. Het is ook nog eens feestelijk weer: de zon schijnt en het kwik loopt op naar de 20 graden.

De tulpen staan prachtig, er is alleen 1 tulp die wat afwijkt. Blijkt dat een oranje (Franse) tulp te zijn, hoe toepasselijk voor vandaag!

Vorige week heb ik ook nog een palm aangeschaft voor op het tafeltje achter. Zomaar tegenaan gelopen bij de Praxis (nou ja, figuurlijk dan en uiteraard eerst alle exemplaren met elkaar vergeleken, want ik ga wel met de mooiste naar huis…), voor een prikkie. Mijn tuinwensen zijn al bijna weer vervuld, alleen nog wat bloemetjes voor in de hangpot en voor op de loungeset-tafel. En dan nog een paar pollen Schoenlappersblad en wat kruiden en… tja…