De pot op

Bij het achterplaatsje heb ik twee Praxis-geraniums in mat-rvs-achtige potten van GroenRijk. Nu wilde ik bij de loungebank ook zo’n pot met dezelfde geranium. Afgelopen zaterdag heb ik al bij GroenRijk Achterberg gekeken, maar daar hadden ze de potten niet meer. Vandaag vervolgde ik mijn zoektocht. Uiteindelijk ben ik wel 9 winkels in geweest en heb een redelijk alternatief gekocht bij de Xenos. Hoewel, hij was nog iets te glanzend maar ik gokte het erop. Bij de Praxis een zelfde geranium gekocht. Helemaal goed zou je zeggen. Maar nee… de pot is geen gezicht (te veel bling) en gaat morgen terug. Ik heb een oude donkergrijze pot uit de schuur gepakt en grappig genoeg staat die erg leuk.

De potjes waar je de geraniums in koopt, zijn vrij klein. Door ze in de potten te poten, krijgen de wortels meer ruimte en droogt de grond minder snel uit. Eerst nog netjes met een schepje de potgrond toegevoegd, maar dat werkt niet prettig. Hupsekee, handen in die aarde en voelen wat je doet. Dat gaat beter en die zwarte handen kun je gewoon weer wassen.

Ook was ik op zoek naar heel donkerrood/zwart-gekleurde planten voor onder de beuk. Dat staat dan weer mooi bij de donkere Heuchera en de rode blaadjes van de beuk. Ook deze zoektocht viel niet mee. Ik zoek dan echt stad en land af naar het perfecte plantje. Dat is er natuurlijk niet, maar de petunia’s die ik nu heb aangeschaft komen in de buurt. Alleen een beetje klein waarschijnlijk als de vrouwenmantel echt groot gaat worden. We zullen zien, voor nu is het prima.

DSC_1034