DE dag

Al een week naar vandaag uitgekeken: planten kopen om de leegtes in de tuin op te vullen. Eerst hebben we de buxus en overig tuinafval met een aanhanger afgevoerd naar de stort. Ideaal, je reserveert een aanhanger en die mag je dan twee uur gebruiken om spul af te voeren.

Daarna naar Intratuin Duiven gegaan. Jeff heeft me afgezet en ging lekkere broodjes halen, ik ben op plantenjacht gegaan. Op de koopjestafel vond ik het volgende: Gaura lindheimeri Lime Light en Agastage Little Adder. Al wel uitgebloeid maar dat maakt niet uit. Van beide planten 3 stuks meegenomen. Verder kon ik niet slagen, ik heb mijn draai niet zo vandaag.

In de auto de lekkere broodjes opgegeten en meteen door naar de Hessenhof. Hopelijk kan ik daar wel mijn slag slaan. Ik had thuis al voorwerk gedaan en 4 soorten planten uitgezocht en opgeschreven. Jeffrey ging een eindje wandelen en ik ging de kwekerij op. Een karretje gepakt (een onding of in ieder geval kon ik er niet mee overweg) en als eerste 7 stuks Verbena Bonariensis gepakt. Vielen die dingen elke keer om in het karretje… grrr. Uiteindelijk heb ik ze maar neergelegd. Toen door naar de Agastage Blackadder. Ook die hadden ze, hoewel nog behoorlijk iel. Maakt niet uit, ze groeien vanzelf. Verder wilde ik nog Eryngium en Euphorbia maar die waren nergens te vinden. Ik was ook steeds op de plattegrond aan het kijken waar ik nou was. Richtingsgevoel ik niet bepaald mijn sterkste kant. Ook een bezoekje aan de moederbedden hielp niet echt, uiteindelijk heb ik het maar opgegeven en ben gaan afrekenen.

Thuisgekomen alles in de grond gezet en uiteindelijk toch wel tevreden over het resultaat. Nog lang niet klaar, er moet nog heel wat bij maar het is al veel beter dan het was.