Eruit

Het bol-boompje is niet meer. Het was al niet veel, er kwamen enkel een paar pierige takken aan één kant tevoorschijn. En uit de stam groeide wat wilde loten. En dus is vandaag de knoop doorgehakt: hij gaat eruit.

Ik had al een zaag gepakt, zodat ik ‘m bij de grond kon afzagen en dan in het najaar de kluit kon verwijderen. Maar terwijl ik alles zo stond te bekijken, dacht ik er aan dat ik zo wel een goede grip zou hebben. Ik boog ‘m alle kanten op, kon er gewoon met mijn ‘volle’ gewicht aan hangen, ideaal. Er waren nog een paar fikse klappen met de schop voor nodig om het boompje los te krijgen, maar toen was het dan ook gebeurd. Er moet wel iets nieuws voor in de plaats komen, maar daar denk ik nog even over na.

Jeff leest mee, terwijl ik dit stukje zit te schrijven. En zo komt hij erachter dat er iets ontbreekt in de tuin. Tja…