Confetti

De klimhortensia zit vol bloemen en die ruiken heerlijk. Maar er komt ook erg veel stuifspul vanaf waardoor een ieder die enigszins last van pollenallergie heeft, binnen de kortste keren met traanogen in onze tuin zit. Op het blad onder de bloemen zie je allemaal meeldraadjes en ook op de grond ligt witte confetti. Tijd om er iets aan te doen, dus. In de ochtend is het lekker tuinieren want de zon zorgt al voor warme middagen. Ik begin met de bloemknoppen eruit te knippen, snoei meteen de nieuwe uitlopers eruit voor een strakker effect.

Vandaag is het kliko-dag en wel de bruine. Ze stonden al voor aan de weg maar ik haal ‘m er weer bij zodat ik de grootste hoeveelheid meteen kwijt ben. Net op tijd heb ik de volle kliko weer aan de weg gezet, de klikowagen was er daarna binnen 5 minuten. Met dank aan de ACV-medewerker die gewoon zijn werk doet maar daardoor wel Veenendaal schoon houdt. Ere wie ere toekomt.

Voor insecten is het wel jammer dat hun voedselvoorziening zomaar gekortwiekt wordt. Het viel mij op dat er veel mieren op de bloemschermen zaten. En bijen met hun pootjes vol meel. Deze tor, die trouwens onder het witte stuifmeel zat, was bezig met een ander soort confetti te verspreiden. Ze was namelijk her en der in het groen eitjes aan het leggen, oranje/gele. En dan kom ik haar feestje zomaar verstoren met mijn snoeiperikelen. ’t Is wat.