Bird-watching

Het is alweer halverwege januari, het snoeien van de Acer moet ik niet veel langer uitstellen. Als de sapstroom eenmaal op gang is gekomen, dan is kortwieken geen optie meer. Het gaat me wel aan het hart, want de Acer is een vaste stek voor allerlei tuinvogels. Hopelijk blijft dat zo, hoewel er straks natuurlijk wel minder plek is. Ik ben een heel eind gekomen met snoeien en Jeff heeft de hoogste, moeilijk te bereiken takken gedaan. Er is nog genoeg boom overgebleven voor onze ’tuinvrinden’.

Vogels kijken wordt ook wel birdwatchen genoemd. In dit geval was het andersom, wij werden tijdens onze werkzaamheden juist bekeken door onze roodborst. Die hield alles nauwlettend in de gaten. Geef ‘m eens ongelijk, we waren wel zijn vaste stek aan het snoeien. Hopelijk kan het resultaat ook zijn goedkeuring wegdragen!

Na de Acer ben ik nog even doorgegaan, de Gaura en de Agastage beginnen onderop al wat nieuwe blaadjes te ontwikkelen. Dus de oude stengels weggeknipt. Ook de varen wiens blad uitgewaaierd op de grond lag, getrimd. De sneeuwklokjes bloeien, mooie frĂȘle bloemetjes.