Binnenste buiten

De buitenste rand van de Buxus in de voortuin was helemaal vergeeld van droogte en Buxusmot/rups. Tussen de twee Buxushaagjes staat een rand Kardinaalsmuts die je bijna niet ziet omdat de eerste Buxushaag hoger is. Ik heb besloten dat i.i.g. de buitenste rand eruit gaat en vandaag gaat het gebeuren. Eerst nog wat huishoudelijke zaken gedaan (was, schoonmaken, opruimen) terwijl Jeffrey al aan de slag ging.

De haag was er na een half uur al uit… what’s next? Nou, ik was nog niet klaar binnen, dus Jeff ging 5 zakken potgrond halen om door de tuinaarde te mengen.

Toen ik (eindelijk) de tuin in kon, heb ik eerst het tussenrandje Buxus ook weggehaald, zodat er geen vakverdeling meer is. Daarna samen Jeff de Kardinaalsmutsen eruit gehaald, de aarde vermengd met potgrond en de Kardinalen weer teruggezet, ongeveer op de plek van waar de buitenste Buxushaag stond. Zo krijgt alles weer de ruimte om te groeien. Dan alles goed aanstampen, nog een keer harken, aanstampen en uiteindelijk was het naar mijn zin. Water gegeven en de overgebleven Buxus met een goedje bespoten.

In de achtertuin had ik nog Lavendel om te planten en ik wilde heel graag de Anemonen terug plaatsen maar wist niet waar. Ondertussen kwamen onze schoonzus en zwager langs: leuk! Meteen maar het tuinresultaat laten zien. Zij hadden nog een goede tip voor het Buxusprobleem: een mottenvanger/val. Wellicht goed om aan te schaffen, want dat gespuit met chemisch spul is niet echt goed voor het milieu.

Na de gezellige pauze met Didier & Ilse verder gegaan met de Anemonen. Ik had bedacht dat ze misschien wel tussen de Thalictricum konden staan. Het is een experiment, volgend jaar zullen we zien of het leuk staat. De Lavendels hebben de hele nacht in een klein laagje water gestaan en de kluiten zijn flink nat. Ik heb ze een beetjes losjes neergezet met het idee er nog iets tussen te poten. Komende week maar eens gebruiken om ideetjes op te doen (internet kijken en naar een tuincentrum in de buurt) en dan kunnen we hopelijk volgende week zaterdag naar Intratuin Duiven. Ik heb er nu al zin in!