Bijzondere verrassing

De Acer begint al behoorlijk in knop te komen en zijn gele bloemetjes versieren de boom. Het is nu steeds lastiger om de vogeltjes die erin vliegen te ontdekken. Laat er nu een eenvoudig maar prachtig vogeltje zitten en ik kon maar niet ontdekken wat het nou was. Snel de camera gepakt, dit zou wel eens een bijzondere kunnen zijn. Een vrouwtje, want redelijk eenvoudig maar met een prachtig rugpatroon en een mooie oogstreep.

Maar het geluid dat ze maakte, dat komt me wel bekend voor. Nee, het is zeker geen vink. En terwijl ik de foto upload en er dus beter naar kan kijken, zie ik er nog 1: het mannetje. Prachtig, mooi bruin is niet lelijk. Maar wacht eens, dit lijkt wel een mus. En nee, zelfs geen ringmus maar een huismus. Zo zie je maar… gewoon kan ook heel bijzonder zijn.

En terwijl meneer en mevrouw mus in de boom hun veren zitten te poetsen (het is tenslotte paartijd), komt mister pimpel drukte schoppen. ‘Wat doen die gasten in mijn boom?’ Want eerlijk is eerlijk, deze boom is de stamplek voor het paartje pimpels dat bij ons om de hoek een nestje aan het creĆ«ren is, in een nestkast. Maar hoewel de pimpel een felle is, de mussen laten zich niet verjagen.

En zo is deze dag weer heerlijk verrassend geworden, ondanks de #thuisblijven-maatregel. Het weer werkt trouwens ook behoorlijk mee, zonnig en tegen de 20 graden.