Beleid versus ratseklats

        

Gisteren hadden we een regendag en waarschijnlijk morgen ook maar vandaag schijnt de zon zo heerlijk. Met een temperatuur van rond de 10 graden is het een prima dag om wat te rommelen in de tuin. De Malus wil ik snoeien zodat die van onderen wat minder gevuld is. Daar begin ik maar eens mee: eerst één tak, stapje achteruit, nog een tak, weer kijken en nog eens wat weghalen. Zo gaat het door. Ik doe niet de hele boom, want dan zou de kliko vol zitten en ik wil graag nog meer doen. Na de boomsnoeibeurt haal ik her en der wat blad weg, dat knapt zo lekker snel op vind ik altijd. En dan is de Klimhortensia aan de beurt. De kachel gaat aan de kant, de buxusschaar neem ik in de hand en ratseklats de beuk erin. Een heel andere aanpak, maar dat kan dan ook. Met deze klimmer komt het niet zo nauw hoe je ‘m snoeit. Maar een boom moet je met beleid snoeien.