Bald and beautiful

Weinig wind en toenemende zonneschijn. De ingredienten voor een heerlijke tuinmiddag. De Vlinderstruik linksachter in de tuin heb ik met de zaag ingekort. In de zomer loopt die weer uit tot boven de pergola maar nu is het even een kale bedoening.

Ook de kerstboom hebben we afgevoerd. Die mocht na kerst blijven staan voor wat groenvulling in de tuin. Maar omdat we toch naar de stort moesten voor de Vlinderstruik-takken, kon de kerstboom meteen mee. En omdat ik de opruimkriebels heb, ging de vuurhaard ook naar de stort. Te groot en inmiddels zijn beste tijd gehad. Ik wil graag een kleiner exemplaar zodat als de boy’s gaan stoken, niet de tuinkussens/wingerd/klimhortensia en andere tuinverwante artikelen de klos zijn. En ik dus ook, indirect. Een bescheiden haardje dus.

Na de achtertuin heb ik eerst genoten van een zon-pauze en daarna de voortuin gedaan: verlepte appeltjes uit de bomen geknipt, wat gesnoeid, geharkt en geveegd. En om het resultaat ook van binnenshuis uit met plezier te kunnen bekijken, heb ik de ramen gelapt. Jeff heeft op mijn vraag het horgordijn opgehangen. Als het mooie weer eraan komt en de deur open kan blijven, dan zijn we er klaar voor. Bijkomend voordeel is dat de kale linkerhoek in de tuin wat minder opvalt. Verder nog wat Blauwe Druifjes in frisse lentepotjes gezet. Prachtig.