B-keus

De witte lavendel is een enorme hommel-trekker. Op hoogtijdagen trok onze voortuin wel meer dan honderd van deze gezellige zoemers aan. En dan bedoel ik tegelijk, niet verdeeld over de dag. Nadeel van deze lavendel is dat de bloemen op hoge stelen staan waardoor na een fikse regenbui alles plat is geslagen. Vanwege het drukke hommel-verkeer heb ik dat lange tijd voor lief genomen maar de bloemen raken nu toch wel uitgebloeid. Omdat het een fikse klus is om alles te snoeien en mijn schouder het zware werk nog niet goed aankan, hebben Jeff en ik de voortuin samen aangepakt. De hommels moeten nu genoegen nemen met de Salvia in het midden, ook wel een aantrekkelijke nectarplant maar toch duidelijk minder favoriet en dus B-keus.

De Wingerd gaat als een tierelier, die moet maandelijks bijgewerkt worden. Het niet-gewenste-kruid groeit ook maar door aan de zijkanten van het pad naast ons huis. Samen gaat alles sneller, dus het pad zag er al vrij rap een stuk netter uit. Niet alleen voor ons prettig maar voor allen die het pad gebruiken.

Jeffrey ging daarna nog de Wingerd bij de kliko’s te lijf en ik heb doorgepakt in onze achtertuin. Als laatste alles geveegd en zo staat het er hier weer gekuist bij. Mooie afsluiting van onze vakantieperiode!