Aanvulluh!

Vanochtend eerst gewerkt. Vanmiddag weer mijn ‘vieze kleren’ aangetrokken (van gisteren) en wel een stuk of 5 keer een halve kruiwagen vol zwarte grond naar de voortuin gekruid om de boel een beetje aan te vullen. Gisteren heb ik teveel hooi op mijn vork / zand op mijn schep genomen, vandaar de halfvolle kruiwagen. De betreffende kruiwagen is door mijn broer bij vrienden opgehaald en bij mij afgeleverd. Het blijft een zware klus, dat zand verplaatsen, maar beter te hanteren als je niet teveel ineens meeneemt. Morgen zou het aardig wat gaan regenen. Dat komt wel goed uit, dan zakt de grond meteen in.

De tegels zijn ook binnen, in twee etappes (anders werd het te zwaar voor de auto) opgehaald bij een handelaar in Woudenberg. Kostte maar een prikkie, ze zijn tweedehands. Des te beter, want de tegels die al in de tuin liggen zijn ook niet nieuw meer. Eind van deze middag kon Jeff twee tegels bij een tegelhandelaar in De Klomp door de midden laten zagen.

Morgen hoop ik de tegels (met hulp van onze oudste zoon) schoon te kunnen maken met een hogedrukspuit, geleend van mijn zwager. En dan komen er zaterdagochtend 2 vrienden helpen om samen met Jeffrey de zwarte grond af te voeren (en wellicht nog wat verder af te graven dan ik nu heb gedaan), wit zand te halen en die in de afgegraven ruimte te storten. Misschien is er dan nog tijd om de tegels erin te leggen, we zullen zien. Het is een hele klus en ik moet aardig wat regelen en hulp inschakelen om alles voor elkaar te krijgen. Maar dan heb je ook wat. Wordt vervolgd…