Aanpakken

De grote Varen en de Hosta staan niet helemaal goed. En de Heuchera staat te droog onder de Acer waardoor ze pierig worden. Het Zwarte Gras onder de Ginko vind ik niet leuk staan en ook de kruidentuin heeft aanpassingen nodig. Kortom: tijd voor verandering.

Plan van aanpak: eerst 2 Liriope-graspollen eruit gehaald en daarna de Heuchera, de enorme Hosta-pol en de mega-Varen. Het is me gelukt om dit alleen voor elkaar te krijgen (met af te toe gesteun en gekreun) maar het was wel peentjes zweten. De Varen is een stukje meer naar links komen te staan en de Hosta achter de overige Liriope-grasjes. Daar kon nog een andere graspol bij die van de overkant vandaan kwam. Verder wat Bergenia aangevuld die onder de Vlinderstuk vandaan kwam. Op de plek van het Zwarte Gras staan nu 3 pollen Liriope en de Heuchera heb ik ook hier aangevuld. Onder de Vlinderstruik staan dan weer het Zwarte Gras en de laatste Heucheraplanten.

Het aanpassen van de kruidentuin ging als volgt: 1 pol Liriope eruit, Rozemarijn naar achteren, 3 nieuwe Kardinaalsmutsen op de plek van de Liriope en 4 kruidenplantjes van de Jumbo erin.

Dit alles was een 2-dagenjob. Als beloning nog een eenvoudig maar o zo leuk plantje voor op de bijzettafel aangeschaft. KLUS GEKLAARD!