A perfect day

Vandaag zou de zon volop schijnen. Normaal gesproken maak ik op vrijdag het hele huis schoon, dat heb ik nu woensdag al gedaan. Zodat ik vandaag heerlijk in de tuin kon werken. Ik wilde vanochtend al beginnen maar “het is weer eens wat anders dan ik dacht” (liedje Bert en Ernie). Even schakelen en na het middageten kon ik aan de slag. Eerst de voortuin aanpakken. De appeltjes hebben hun beste tijd gehad, veel zijn er beschimmeld. Dus de schaar erin: het regende even appels. Toen overal een hark door, vegen en klaar.

Het zijpad en achterom ook meteen onder handen genomen, het knapt er altijd van op. Tijd voor een korte pauze, met een bakkie thee in de zon. Genieten! Er wachtte nog een flinke klus, dus hupsekee weer aan de slag. Veel verdorde plantresten en een beetje onkruid verwijderd, harken, vegen en als laatste de Vlinderstruik gesnoeid.

De opbrengst van deze tuinmiddag zijn twee volle bruine kliko’s en een gevulde aanhangwagen. En het resultaat: een kale tuin. Maar dan wel mooi kaal. En een zeer voldaan gevoel. Het liedje: ‘it’s such a perfect day’ kwam telkens in mij op terwijl ik aan het werk was. Op naar het voorjaar!